métallos

Fédération du Brabant

Bijgewerkt: 13/03/2018.

De Provinciale Federatie van metaalarbeiders van Brabant bevindt zich op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en op het grondgebied van de provincie Waals-Brabant. Samengesteld uit de afdelingen van Brussel, Nijvel en Tubeke, heeft zij haar hoofdzetel in Brussel. Geassocieerd met de Waalse ‘Métallos’ sluit zij volledig aan bij het vakbondsproject van de MWB-ABVV.

Afbeeldingen

Lahouari Najar

MWB

Bijgewerkt: 30/03/2015.

Sedert 21 april 2006 worden de Metaalbewerkers ABVV door drie entiteiten vertegenwoordigd :

« Wij geven niets prijs ! »

De metaalbewerkers van Wallonië en Brussel hebben meer dan één reden om trots te zijn.Op het moment dat de sociale verkiezingen in de ondernemingen ten einde lopen, wordt onze positie niet alleen bevestigd door de beschikbare resultaten maar ook aanzienlijk versterkt in de meerderheid van de ondernemingen en in onze sectoren : in termen van de hoeveelheid mandaten gaan wij erop vooruit met 1,20% !

Editorial van Nico Cué, 25/05/2012.

De metaalbewerkers van Wallonië en Brussel hebben meer dan één reden om trots te zijn. En dat is een plezier die ze graag met anderen delen !

Op het moment dat de sociale verkiezingen in de ondernemingen ten einde lopen, wordt onze positie niet alleen bevestigd door de beschikbare resultaten (op 20 mei) maar ook aanzienlijk versterkt in de meerderheid van de ondernemingen en in onze sectoren : in termen van de hoeveelheid mandaten gaan wij erop vooruit met 1,20% !

Algemene staking : «Op elk moment kan de straat ook 'neen' zeggen!»

Nieuws van 27/01/2012.

Ziehier een artikel gewijd aan de Metallo's van de MWB en gepubliceerd op donderdag 26 januari 2012 in het weekblad Le Vif, het is van de pen van Laurence van Ruymbeke. Er wordt poolshoogte genomen van de stemming en de vastberadenheid op enkele uren voor de aanvang van de algemene staking van maandag 30 januari.

«Cours ou crève» en «Le geste ordinaire» : de Metallo's nodigen jullie uit in de biosccop !

Nieuws van 13/01/2012.

De Metallo's nodigen jullie uit op de voorstelling van twee documentaire films op 16 januari 2012 om 20.00 uur, in de cinemazaal Sauvenière te Luik. Twee mooie portretten van twee mannen, Alain Briquet en Marc Coton, twee arbeiders aan het woord, twee relazen over arbeid en strijd.

Cours ou crève (pour deux Mars et un Snickers)

de Frédéric Tihon, Yannick Bovy et Gérald Jamsin-Leclercq (Belgique, 2011, 26 mn.)

40.000 betogers in Luik op 7 december : « Deze installaties zijn van ons! »

Nieuws van 11/01/2012.

7/12/2011

Woensdag 7 december namen ongeveer 40.000 personen deel aan een grote betoging in Luik om de werknemers van ArcelorMittal te steunen en de geïntegreerde staalnijverheid te verdedigen. Een hardnekkige kreet lag op ieders lippen: “Deze installaties zijn van ons!”

Panama

Bijgewerkt: 10/01/2012.

Een metaalarbeider in Panama

Het onderstaande gesprek met Francis Gomez werd in de krant La Libre van 8 februari 2010 afgedrukt. De interviewer was Frédéric Chardon.

Het hoofd van ABVV Metaal Luik-Luxemburg kwam toen net terug uit Panama. De socialistische vakbond ontwikkelt er het “vakbondsbewustzijn”.