MWB

Fédération du Brabant

Bijgewerkt: 13/03/2018.

De Provinciale Federatie van metaalarbeiders van Brabant bevindt zich op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en op het grondgebied van de provincie Waals-Brabant. Samengesteld uit de afdelingen van Brussel, Nijvel en Tubeke, heeft zij haar hoofdzetel in Brussel. Geassocieerd met de Waalse ‘Métallos’ sluit zij volledig aan bij het vakbondsproject van de MWB-ABVV.

Afbeeldingen

Lahouari Najar

Algemene staking : «Op elk moment kan de straat ook 'neen' zeggen!»

Nieuws van 27/01/2012.

Ziehier een artikel gewijd aan de Metallo's van de MWB en gepubliceerd op donderdag 26 januari 2012 in het weekblad Le Vif, het is van de pen van Laurence van Ruymbeke. Er wordt poolshoogte genomen van de stemming en de vastberadenheid op enkele uren voor de aanvang van de algemene staking van maandag 30 januari.

Staking van 30 januari : algemene mobilisatie ! En dit is nog maar het begin...

Nieuws van 13/01/2012.

Het Secretariaat van de MWB-ABVV, dat op 13 januari 2012 bijeenkwam en van alle federaties een mandaat kreeg, bevestigt dat het vastbesloten is om zich te verzetten tegen het akkoord van federale regering dat ten koste van alle werknemers van het land werd gesloten. De MWB-ABVV wijst al sinds juli 2011 op de noodzaak van een sterke mobilisatie tegen het antisociale project dat door de huidige eerste minister wordt verdedigd. Ze herbevestigt haar standpunten en herhaalt met aandrang haar oproep tot een grote mobilisatie voor de staking van 30 januari 2012.

Aansluiting bij de MWB

Bijgewerkt: 11/01/2012.

Vakbondsvoordelen

Als lid van de MWB-ABVV hebt u recht op diensten en voordelen waarop werknemers die geen lid van de vakbond zijn, geen aanspraak kunnen maken.

Vakbondspremie: ieder jaar ontvangen werknemers die bij een vakbond zijn aangesloten een vakbondspremie. Deze varieert volgens de betaalde bijdrage. De maximumpremie bedraagt momenteel € 110.

Stakingsvergoedingen: in geval van conflict in uw onderneming met een staking als gevolg, ontvangt u een stakingsvergoeding die het loonverlies gedeeltelijk compenseert.

Panama

Bijgewerkt: 10/01/2012.

Een metaalarbeider in Panama

Het onderstaande gesprek met Francis Gomez werd in de krant La Libre van 8 februari 2010 afgedrukt. De interviewer was Frédéric Chardon.

Het hoofd van ABVV Metaal Luik-Luxemburg kwam toen net terug uit Panama. De socialistische vakbond ontwikkelt er het “vakbondsbewustzijn”.