sidérurgie

IJzer-en staalnijverheid

Bijgewerkt: 28/02/2012.

Samenvatting van de sectorale regeling 2012

Het akkoord 2011-2012 is van toepassing op alle werkgevers, arbeiders et arbeidsters van de ondernemingen die ressorteren onder het Paritair Comité voor de ijzer-en staalnijverheid (PC 104). Aarzel niet om voor meer inlichtingen, uw afgevaardigde of één van de MWB-kantoren te contacteren. 

Voor de nieuwe «Sector op zak 2012», klik op het beeld hieronder.

 

ArcelorMittal Luik : de metallo's van het ABVV halen de contradicties van Laplace aan

Nieuws van 25/01/2012.

De reacties vanwege de vakbonden bleven niet uit op afgelopen maandag om de moordpoging aan te klagen van de consultant Laplace Conseil op de geïntegreerde staalindustrie van Luik.

De Luikse metallo’s van het ABVV halen een reeks contradicties aan die de consultant naar voren heeft gebracht. Hoewel Laplace Conseil de beslissing van ArcelorMittal om de warme lijn in Luik te sluiten aan de kaak stelt en dit als onaanvaardbaar bestempelt, zijn ze van mening dat deze keuze onomkeerbaar is.

40.000 betogers in Luik op 7 december : « Deze installaties zijn van ons! »

Nieuws van 11/01/2012.

7/12/2011

Woensdag 7 december namen ongeveer 40.000 personen deel aan een grote betoging in Luik om de werknemers van ArcelorMittal te steunen en de geïntegreerde staalnijverheid te verdedigen. Een hardnekkige kreet lag op ieders lippen: “Deze installaties zijn van ons!”

Sectoren

Bijgewerkt: 20/12/2016.

De Metaalbewerkers Wallonië-Brussel (MWB), beroepscentrale van het ABVV, groeperen de werknemers uit de metaalindustrie en verdedigen hun belangen.

Iedere sector is georganiseerd in een paritair comité (PC) met een nummer en een codenummer van de RSZ.

 

Nr CP

RSZ-code