De Annecy Groep kwam op 6 en 7 juli 2015 samen in Milaan

Nieuws van 09/07/2015.

De CGIL-FIOM bracht op maandag 6 en dinsdag 7 juli de Europese vakbondsorganisaties (CGT-FTM, Unite, OGBL, CCOO, FIOM-CGIL, Fiequimetal-CGTP, Bierlesik en Poem) samen waarmee ze bijzonder broederlijke banden heeft (want deze organisaties delen op alle punten haar streven en haar aanpak om de maatschappij om te bouwen).

Meer dan 4 jaar geleden werd de “Annecy groep” opgericht en de leden ervan komen regelmatig samen om de balans op te maken van de actualiteit met betrekking tot de werknemers in onze regionen. Ter gelegenheid hiervan hadden de vakbondsverantwoordelijken het over de situatie in Europa en meer in het bijzonder over het referendum dat vorige zondag in Griekenland werd gehouden.

Deze stemming is een belangrijk feit, een overwinning van de democratie in Griekenland maar ook een zege voor Europa. De moed en de waardigheid die het Griekse volk getoond hebben, zijn een boodschap voor de democraten die wij zijn. Het sociale Europa, het Europa van het recht op werk moet de basis zijn voor de heropbouw van Europa in de plaats van deze shocktherapie, die een regelrecht bloedbad aanricht met als enige gevolg nog meer ongelijkheid, precariteit en een explosie van de werkloosheid. Deze “nee” moet ook als hefboom dienen om de onderhandelingen over de Griekse staatsschuld opnieuw te starten.

Wij zijn allemaal Grieken ! Meer dan ooit…

Afbeeldingen