kies de Foute Ondernemer van 2016...

Nieuws van 23/03/2016.

... de Charles Woesteprijs !

op : www.woesteprijs.be

Ondernemen is in, ondernemen is hip, ondernemen is tof, ondernemen is top !
Ondernemen in de eindtermen van het onderwijs, ondernemen als de sky is the limit en ondernemen als nieuwe godsdienst.
Sociale rechtvaardigheid, solidariteit of gelijkheid zijn begrippen die tegenwoordig op de lachspieren moeten werken of minstens als ouderwets worden beschouwd door politiek, media en onderwijs.
Nee, we hebben niets tegen de ondernemers, hoe meer hoe liever.
Maar waar we het wel van op onze heupen krijgen, is dat werknemers als ‘last’ worden bestempeld en ambtenaren moeten ‘ontvet’ worden. Zieken, gepensioneerden en werklozen zijn gewoon luiaards die moeten geactiveerd worden.

Daens revisited

In deze tijden waarin sociale achteruitgang als enig alternatief wordt gepresenteerd en de rijken hun grip op de samenleving versterken, liggen de herinneringen aan priester Daens terug vers in het geheugen.

Net zoals de werkende mensen toen ook constant onder vuur lagen door de kuiperijen van een figuur als Charles Woeste, krijgen vandaag sommige patroons opnieuw vrij spel om de loon- en arbeidsvoorwaarden van de mensen te torpederen. En daarvoor moeten ze nog gerespecteerd worden ook. Maar niet door ons !

De Woeste Worst

De Algemene Centrale Antwerpen-Waasland zoekt graag met jou even uit wie van onze hedendaagse patroons het meest heeft geleerd van Charles Woeste en helemaal in zijn voetsporen de aanvallen voortzet op gewone mensen die nog steeds moeten gaan werken om in hun levensonderhoud te voorzien.

Na de ‘Ondernemer van het Jaar’ en de ‘Werkgever van het Jaar’ voegen wij nog één prijs toe aan deze idolatrie. In de galerij van de moderne helden wordt één borstbeeld bijgezet, namelijk dat van de ‘Woeste Worst van het Jaar’.Wij hebben alvast een selectie gemaakt, stem op de onderstaande poll en bepaal mee wie de Woeste Worst van 2016 wordt !

Wie is Woeste?

Charles Woeste was een katholiek politicus die vanaf 1874 gedurende bijna 50 jaar lang in het Belgisch parlement zetelde waarin hij zich als een duivel in een wijwatervat verzette tegen de vooruitgang van de werkende klasse in het algemeen en de opkomst van het socialisme in het bijzonder. Je kan zijn strijd tegen sociale rechtvaardigheid “bewonderen” in de film Daens.

Helaas voor Charles Woeste begon in zijn tijd het stemrecht na veel strijd en stakingen toch langzaam aan vorm te krijgen, zij het niet als het Algemeen Enkelvoudig Stemrecht zoals we het nu kennen. Alleen mannen mochten stemmen en de rijken mochten zelfs extra stemmen uitbrengen. Desalniettemin was dat toch al behoorlijk vervelend voor Charles. De jaren van uitbuiting en onderdrukking van de arbeiders werden onderbroken door verkiezingen waarbij ook Charles Woeste naar stemmen hengelde. Maar Charles zou Charles niet zijn als hij ook daar geen plannetje voor kon bedenken. Zijn oplossing? Bij verkiezingen, en alleen bij verkiezingen, deelde Woeste worsten uit in café’s, in de hoop dat het zijn strapatsen van de voorbije jaren zou doen vergeten.

De genomineerden voor 2016

Accent Jobs.
Het management van Accent Jobs heeft goed opgelet tijdens de film Daens !

Werknemers onder de knoet houden en lekker zelf bepalen wat goed of slecht is, daar gaat het hen om. Zij vonden er niet beter op dan de sociale verkiezingen te proberen fnuiken door cadeautjes uit te delen. Nee, geen worsten deze keer maar een smartphone en één dag verlof.
Omdat wij al een smartphone hebben, democratie belangrijk vinden en de sociale verkiezingen nooit zullen laten afnemen, heeft Accent Jobs de nominatie voor Woeste Worst van 2016 dubbel en dik verdiend ! Proficiat !

Fernand Huts.
Fernand hoeft weinig voorstelling. Denken wij, maar toch… Als capo di capi van agressieve bazen laat Fernand Huts zich niet onbetuigd dezer dagen.

Alhoewel hij tot de rijksten der Belgen behoort zou hij toch nog graag wat extra uit het loonzakje van de werkende mens graaien. Werknemersstatuten en dokwerkers zijn voor hem des duivels, net zoals vakbonden, die hij systematisch buiten houdt door de kantjes er af te lopen als het over sociale wetgeving gaat.
Fernand vindt daarenboven dat een vaste job met vaste uren en een vast loon het ergste is wat een mens kan overkomen en beslist liever zelf wat een mens moet doen en wanneer die moet komen opdraven voor een aalmoes van natiebaas Fernand. Om zijn werknemers blij te houden richt Fernand af en toe eens een (pensen)kermis in. Gefinancierd door de talrijke groene certificaten die de belastingbetaler aan zijn zonnepanelen betaalt. De wereld van Fernand Huts heeft opvallend veel gemeen met die van Charles Woeste en daarom mag hij zeker zijn van zijn nominatie voor Woeste Worst van het jaar. Proficiat !

Fa Quix
Fa Quix, de man met de naam van een anti-roosshampoo en ideeën zo fris als een natte poedel, kraakte vorig jaar een fles champagne omdat de socialisten eindelijk uit de regering waren gewipt.

Als directeur-generaal van Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, lobbyt hij al jaren dat het een lieve lust is maar zijn geluk kon niet op toen hij terug uit vakantie kwam en de Zweedse coalitie een feit was. ‘Eindelijk af van die verstikkingsregering’ was zijn reactie. Alhoewel het voor hem too little too late was en de asociale maatregelen gerust nog veel verder hadden mogen gaan, kon Fa de indexsprong en de taxshift die de vermogenden en grote bedrijven beloont en de middenklasse met de kosten en inleveringen opzadelt, wel pruimen. Een dik verdiende nominatie dus. Proficiat Fa !!

De uitreiking van de Woesteprijs heeft begin mei plaats.

Kies hier uw winnaar:

Accent Jobs
Fernand Huts
Fa Quix