Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese actiedag tegen de commercialisering van de gezondheid

a

Verdeeldheid van Europese politieke vertegenwoordigers over de verdeling van vaccins, oproepen om aan ontwikkelingslanden te leveren, risico van verzadiging van onze ziekenhuizen, ... deze dag is opnieuw een tijdige herinnering dat gezondheid geen voorwerp van commercialisering is!
Gezondheid voor iedereen overal ter wereld en weg met de winsten die gemaakt worden over de rug van de pandemie en haar slachtoffers!
Deze gezondheidscrisis, die de ontsporingen blootlegt van het gezondheidsbeleid dat de Metallos al zovele jaren aan de kaak stellen, toont ons eens te meer het belang aan van een strek sociaal zekerheidsstelsel! 💪
Bovendien geven de Metallos de waarschuwing van Cepag door met betrekking tot de risico's van het veranderen van de patiënt in een acteur en consument van zijn of haar gezondheid. De patiënt wordt niet alleen een consument van gezondheidszorg, maar wordt ook de beheerder van zijn eigen gezondheidskapitaal.
Ondersteuning van het Europees initiatief « Iedereen verdient bescherming tegen covid-19 – Geen winst op de pandemie » op https://noprofitonpandemic.eu/nl/ ‼