Overslaan en naar de inhoud gaan

Consumptiecheques !? Is dit een grap !?

a

We hebben geëist om vrij de loonsverhogingen te kunnen onderhandelen in de sectoren, en in ruil biedt de regering ons consumptiecheques aan ter waarde van 500€ maximum. Dit voorstel is niet ernstig ‼️

👉 Deze cheques zijn geen loon. De werkneemsters en werknemers kunnen er niet vrij over beschikken. Ze zijn beperkt tot een door de regering opgelegd consumptiekader. De werknemers en werkneemster willen niet geïnfantiliseerd worden. Ze verdienen het om in alle vrijheid gebruik te kunnen maken van de vruchten van hun arbeid.

👉 Het gaat om niet-recurrente bedragen die een maximum vormen dat haast onmogelijk kan worden bereikt door het merendeel van de werknemers en werkneemsters. Velen van ons zullen het nooit te zien krijgen.
Bovendien zullen ze beperkt zijn tot 2021 en niet in aanmerking worden genomen voor de berekening van onze pensioenen.

👉 Deze cheques dragen niet genoeg bij aan de financiering van onze sociale zekerheid, noch van onze overheidsdiensten. Zij hebben er nochtans voor gezorgd dat het land overeind is gebleven, dit wordt door iedereen beaamd. Op deze manier gaat de regering een nieuw verminderd tarief aan sociale bijdragen (16,5%) in het leven roepen ten gunste van de werkgevers.

👉 En als kers op de taart: deze cheques zijn 100% aftrekbaar voor de werkgevers en zullen dus zorgen voor een daling van de fiscale lasten voor de bedrijven! Wij zullen dus een deel ervan betalen via onze belastingen ‼️

Dit is ronduit schandalig ‼️

😡😡😡

Samen sterk ‼️‼️

#onaanvaarbaaripa #FGTB #metallos Voir moins

 

Images
Onze lonen zijn geen spelletje