Overslaan en naar de inhoud gaan

Congres MWB 2018

Het 4e statutair congres van MWB-ABVV vindt plaats op 19 en 20 november 2018.


Zoals gewoonlijk zullen onze militanten er de grote krachtlijnen van onze organisatie voor de komende 4 jaar uittekenen.
In de huidige ploeg vindt een wissel van de wacht plaats: velen vertrekken, anderen komen de bestaande schakels versterken.
Het zal er bij momenten emotioneel aan toe gaan. De komende jaren wacht ons veel werk om de uitdagingen van deze regering van rechtse partijen te beantwoorden.

Voor het eerst in onze geschiedenis wordt immers ons volledig politiek secretariaat hernieuwd.

Nico en Angelo gaan van en welverdiende rust genieten na een lange en drukke loopbaan. Najar bekleedt voortaan de verantwoordelijkheid van Voorzitter van de Federatie van Metaalarbeiders van Brabant.

Hillal Sor, Michaël Venturi en Jean-Michel Hutsebaut zullen respectievelijk de functies van Secretaris-Generaal en Adjunct-Secretarissen-Generaal uitoefenen. Een wissel van de wacht met respect voor de continuïteit van onze waarden.

Want het zijn alle 3 nieuwe “oudgedienden”. Zij zijn nieuw in hun functie, maar staan samen al meer dan 50 jaar in dienst van de metaalarbeiders, hun regionale organen en hun leden. Zij zijn nieuw in hun functie, maar hebben steeds nauw samengewerkt met hun provinciale federaties. Zij zijn nieuw in hun functie, maar werden al verscheidene mandaatperiodes betrokken bij het beleid.


Volg de voorbereidingen van ons 4e congres onder de tab “MWB-congres 2018”.

Dus tot heel binnenkort!