Overslaan en naar de inhoud gaan
Edito

De gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober draaien om federale en gewestthema’s. Dat is de verantwoordelijkheid van de MR. Vanaf het begin van de verkiezingscampagne heeft deze partij van de daken geschreeuwd dat ze wil blijven regeren met dezelfde partners en hetzelfde beleid. Zo heeft ze de lokale verkiezingen gekaapt en er een test voor haar populariteit van gemaakt.

Voor de werknemers is de “Zweedse” coalitie de grootste ramp sinds de Tweede Wereldoorlog. Michel I heeft het sociaal overleg gekelderd, sociale acties gecriminaliseerd, de vakbondsvrijheid beperkt, de sociale bescherming ingekrompen, de indexkoppeling tenietgedaan, de lonen geblokkeerd, het pensioen tot 67 jaar opgeschoven, flutjobs aangemoedigd, het democratisch draagvlak ondermijnd, justitie in een houdgreep genomen, cadeaus uitgedeeld aan werkgevers en rijkaards, aan vriendjes en schurken … De regering geeft vrij baan aan racistische uitlatingen en fascistisch gedrag. Ze sluit kinderen van vluchtelingen op, maar laat misdadigers vrij.

Carte blanche

 

Na een jaar lang onderhandelen blijft de productievestiging van het vroegere Wendt Boart behouden en gaat er geen enkele baan verloren! Dit is schitterend nieuws voor de werknemers en hun gezinnen. Toen op 22 juni 2017 de sluiting werd aangekondigd, was er nochtans weinig hoop op een eventuele overname. Nu gaan de activiteiten van Wendt Boart over in de handen van de groep Altifort. Wij hadden een gesprek met de MWB-ABVV-delegatie Brabant.

Information générale

 

Wat is dat die Antiroest ?
 

Information générale

 

Les Métallurgistes de Wallonie-Bruxelles ont participé aux actions contre la réforme des pensions.