Overslaan en naar de inhoud gaan

Editos

Edito

Het optisme van de wilskracht

Edito

In de komende weken viert betaald verlof zijn 83ste verjaardag. Hoewel dit op dit moment vanzelfsprekend lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat dit het resultaat is van een felle strijd van vrouwen en mannen die hebben besloten om buiten het kader van hun tijd te denken.

Edito

De vrijheid van handelen van de vakbonden is ontegenzeggelijk een van de belangrijkste verworvenheden van de arbeidswereld.

Edito

Traditioneel laat de maand maart toe de strijd voor de rechten van de vrouwen in het daglicht te stellen.

 
Edito

Flexibiliteit op de arbeidsmarkt, flexibiliteit op het werk …

Edito

Nu, in de 21e eeuw, leeft meer dan een op de vijf mensen in België in een kwetsbare situatie.

 
Edito

Het 4e Statutair Congrès van de Metaalarbeiders van het ABVV was het congres van de verandering, want voor de eerste keer in onze geschiedenis werd ons volledig politiek secretariaat vervangen.
Tijdens het congres hebben de militanten kameraad Hillal Sor verkozen tot Secretaris-Generaal. Kameraden Michaël Venturi en Jean-Michel Hutsebaut zullen de functies van Adjunct-Secretarissen-Generaal uitoefenen.

Edito

 

Nous publions une page spéciale dans le dernier numéro de "Syndicats".

Edito

 

Militanten moeten dringend een vuist maken. Tegen het alomtegenwoordige pessimisme!

Tegen doemdenken en berusting …

Edito

“Er was eens, duizenden jaren geleden …”. Stakingen zijn zo oud als de wereld, overgeleverd door de Geschiedenis, aanwezig in oude beschavingen. Ze riepen altijd ergernis op, omdat ze de macht van de machtigen op de proef stelden. Omdat ze de dingen op hun kop zetten. Omdat ze altijd een krachtmeting zijn die een machtsstructuur in vraag stelt. Mensen die geminacht worden, organiseren zich plots collectief, aanvaarden de voorwaarden van hun slavernij niet langer. En dan wordt alles mogelijk. Soms verandert een staking … het leven zelf.