Overslaan en naar de inhoud gaan

De Waalse en Brusselse metaalarbeiders van het ABVV verkiezen hun nieuw Secretariaat

Communiqué congrès MWB

 

Persbericht

Op 19 en 20 november 2018 hielden de Waalse en Brusselse metaalarbeiders hun 4e Statutair Congres.

Zij maakten van deze gelegenheid gebruik om de balans op te maken van de 4 vorige jaren en om de krachtlijnen uit te teken van de 4 komende jaren.

Voor arbeidsters en arbeiders zijn er geen gemakkelijke jaren.
Die hebben trouwens nooit bestaan.
En het ziet ernaar uit dat 2019, 2020 en de jaren daarna opnieuw bijzonder gewelddadig worden, zoals we dat gewoon zijn, met aanvallen op onze arbeidsvoorwaarden, loopbanen, werkloosheidsperiodes, pensioenen, verworven rechten, …

De waarden waar links voor staat - en in elk geval de Waalse en Brusselse metaalarbeiders van het ABVV - zijn niet te verzoenen met de liberale logica of berusting. Meer dan ooit staan wij op de barricaden voor een andere samenleving dan die van de geldaanbidders en al wie hen gehoorzaamt.

2019 is een jaar vol uitdagingen voor het middenveld, met federale, Europese en gewestverkiezingen, die beslissend kunnen zijn voor onze democratie.
2019 is een jaar vol uitdagingen voor de werknemers, met interprofessionele en sectorale onderhandelingen die waarschijnlijk moeizamer dan ooit zullen verlopen.
2019 is ook een jaar van uitdagingen voor onze Centrale van Metaalarbeiders MWB-ABVV, waarbinnen meer aflossingen van de wacht plaatsvinden dan ooit tevoren. Voor het eerst in onze geschiedenis wordt immers ons volledig politiek secretariaat hernieuwd. Nico Cué en Angelo Basile gaan van en welverdiende rust genieten na een lange en drukke loopbaan. Najar Lahouari draagt voortaan de verantwoordelijkheid van Voorzitter van de Federatie van Metaalarbeiders van Brabant.
Hillal Sor, Michaël Venturi en Jean-Michel Hutsebaut bekleden na afloop van het 4e Congres respectievelijk de functies van Secretaris-Generaal en Adjunct-Secretarissen-Generaal. Een wissel van de wacht met respect voor de continuïteit van onze waarden.
Want het zijn alle 3 nieuwe “oudgedienden”. Zij zijn nieuw in hun functie, maar staan samen al meer dan 50 jaar in dienst van de metaalarbeiders, hun regionale organen en hun leden. Zij zijn nieuw in hun functie, maar hebben steeds nauw samengewerkt met hun provinciale federaties. Zij zijn nieuw in hun functie, maar werden al verscheidene mandaatperiodes betrokken bij het beleid.

Wij zijn klaar voor de toekomst en vergeten nooit dat de toekomst van onze MWB-ABVV Centrale steunt op een verleden! Een strijdlustige, visionaire en progressieve arbeiderscentrale als drijvende kracht voor verandering!


Contactpersoon voor de pers: Jean-Michel Hutsebaut +32 475 46 50 61

Images
congrès MWB
congrès MWB
Vidéos