Overslaan en naar de inhoud gaan

Oproep van ABVV-Metaal en MWB-FGTB

1

Ons land zit middenin een ongeziene gezondsheidscrisis. Duidelijk is dat de opvangcapaciteit van onze ziekenhuizen binnenkort haar limiet dreigt te bereiken, voornamelijk door een tekort aan beademingstoestellen. Er komt een tijd om de balans op te maken van het besparingsbeleid in de gezondheidszorg en om er onze conclusies uit te trekken. Maar nu moeten we dringend onze krachten bundelen om menselijke drama’s te vermijden.  

Er zijn wetenschappers die vandaag een race tegen de klok voeren om het zorgverlenend personeel te voorzien van alle nodige apparatuur om deze gezondheidscrisis te bezweren. Zo willen wetenschappers aan de Universiteit van Gent ademhalingstoestellen ontwikkelen om de toename van het aantal patiënten op te vangen die hiervan afhankelijk zijn door het coronavirus.

Het blijkt dat bedrijven uit onze sector hiertoe perfect zouden kunnen bijdragen vanuit de ervaring van hun dagelijkse activiteiten. Want bedrijven die actief zijn in de metaalbewerking (plaatbewerking en CNC-productie), spuitgieten of de productie en assemblage van elektronische printplaten lijken een belangrijke rol te kunnen spelen om het project te doen slagen.

In Spanje leveren de fabrieken van Seat en Renault hun bijdrage door mondmaskers en ademhalingstoestellen te vervaardigen. In België en Frankrijk produceren bedrijven tijdelijk hydro-alcoholische gel om het hoofd te bieden aan het tekort en om samen een verschil te maken.

Daarom roepen wij de bedrijven van onze sector op om massaal gevolg te geven aan deze oproep. Wij zijn ervan overtuigd dat de werknemers zullen meegaan in het enthousiasme en hun voortreffelijke knowhow graag zullen inzetten in de strijd voor het algemene belang. Andere landen zullen ook onze hulp nodig hebben in deze strijd en we moeten klaarstaan om die hulp te bieden.  

Wij zijn als sociale partners bereid om onze krachten te bundelen om dit project te doen slagen en om deel te nemen aan onze gezamenlijke strijd tegen dit virus.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeau-FJeYuuuHd9SJBj7HQsBkVw9AtjkbC5blZfHz6XXttCyQ/viewform
Samen sterk!

Voor ABVV-Metaal                            Voor MWB-FGTB
Georges De Batselier                                    Hillal Sor