Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren


Jongeren zijn onze gemeenschappelijke toekomst! Onze gemeenschappelijke strijd!

De MWB brengt arbeidsters en arbeiders samen uit de metaalsector, de elektriciteitssector, de non-ferrometalen, de edelmetalen, de staalnijverheid, de autosector (garages, carrosserieën, fabrieken, …), luchtvaartmaatschappijen, de metaalhandel enz.
In je eigen Centrale krijg je belangrijke informatie over de voordelen van de sector waar je in werkt, je bescherming, je rechten, … Je krijgt die rechtstreeks ter plaatse via de sociale of juridische dienst of van je afgevaardigden in het bedrijf en/of de gewestelijk secretarissen die ons rechtstreeks vertegenwoordigen op de werkplekken!

Via zijn Beroepscentrales vergroot het ABVV zijn expertise en zijn instrumenten om optimaal in te spelen op de behoeften van zijn leden. Het ABVV informeert zijn leden, ondersteunt ze, vertegenwoordigt ze, verdedigt ze en doet de wetgeving respecteren. Tegelijk streeft het ABVV naar betere werkomstandigheden in de bedrijven, op nationaal niveau in de sectoren en op internationaal niveau. Wat dit laatste betreft, neemt de MWB deel aan de werken van IndustriAll Europe en IndustriAll Global (respectievelijk de Europese en wereldwijde vakbondsfederaties van de industrie).

Met de ABVV-Jongeren/Jeunes FGTB voert de MWB samen met jou strijd om je arbeidsvoorwaarden te verbeteren, je rechten te verdedigen en je toegang te geven tot een solidair netwerk met andere jongeren. Die doelstellingen kunnen wij alleen maar bereiken als jij goed geïnformeerd bent (individueel, maar ook via opleidingen, evenementen waar jij je stem kunt laten horen en debatten …), zodat je een kritische, solidaire en verantwoordelijke speler wordt. Op die manier kan jij een bijdrage leveren aan alle uitdagingen die de vakbond in jouw bedrijf of meer algemeen in de samenleving moet aangaan om dingen te veranderen en de wereld rechtvaardiger te maken!


MWB-ABVV heeft een Jongerencommissie opgericht, met vakbondsafgevaardigden die jonger zijn dan 25 jaar en met mandaten voor jongeren met het oog op de sociale verkiezingen.


De MWB-Jongerencommissie wil onder andere de volgende doelstellingen bereiken:
•    jonge metaalarbeiders beter bij de vakbondsactie betrekken;
•    een plek zijn waar jongeren uit verschillende activiteitssectoren en federaties elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen en ideeën uit te wisselen;
•    binnen de instanties van de MWB en het ABVV verslag uitbrengen van wat jonge metaalarbeiders beleven en welke standpunten zij innemen;
•    specifieke opleidingen organiseren op vraag van de leden van deze commissie;
•    samen strategieën uitwerken om te mobiliseren en gemeenschappelijk actie te voeren.


 Jullie maken de toekomst!