Overslaan en naar de inhoud gaan

Cartes blanches

Carte blanche

De auto van morgen:Welke impact voor de werknemers in de garagesector?

Carte blanche

In de aanloop naar de sociale verkiezingen van mei, waarbij veel op het spel staat voor de werknemers, geven wij het woord aan de delegatie SPIE BELGIUM.

 

Carte blanche

Vakbondsdemocratie in gevaar!

Carte blanche

 

Kameraad Abel Gonzalez, een vakbondsvertegenwoordiger, verlaat onze organisatie na vele jaren van toewijding aan zijn vakbond.  Hij wordt opnieuw een basismilitant, nog steeds gehecht aan het ABVV zoals altijd, met hetzelfde enthousiasme dat hem kenmerkt. We gaven hem het woord.

Carte blanche

Het Auto 5-teken is bij alle automobilisten bekend.

Carte blanche

 

Na zes dagen staking, heel veel uren onderhandelen en drie referendums stemmen de technici van Kone Belgium uiteindelijk in met het resultaat van de onderhandelingen. Wij blikken even terug op het verloop van deze vakbondsstrijd en geven het woord aan de hoofdafgevaardigde van MWB-ABVV Brabant.

Carte blanche

In de AUDI-fabriek in Vorst is de productie gestart van de eerste 100% elektrische SUV van het merk. Sinds de sluiting van Volkswagen in 2006 hebben de vakbonden strijd geleverd om de site en de banen te behouden. Hoewel de vooruitzichten voor de banen gunstig zijn, blijven de MWB-ABVV-vertegenwoordigers waakzaam. Zij schuiven ook hun prioriteiten voor de toekomst van de werknemers naar voren. Wij maken een stand van zaken op met de woordvoerder van MWB-ABVV-Brabant van de onderneming.

Carte blanche

 

Na een jaar lang onderhandelen blijft de productievestiging van het vroegere Wendt Boart behouden en gaat er geen enkele baan verloren! Dit is schitterend nieuws voor de werknemers en hun gezinnen. Toen op 22 juni 2017 de sluiting werd aangekondigd, was er nochtans weinig hoop op een eventuele overname. Nu gaan de activiteiten van Wendt Boart over in de handen van de groep Altifort. Wij hadden een gesprek met de MWB-ABVV-delegatie Brabant.

Carte blanche

 

Dankzij de solidariteit en de druk van werknemers van onderaannemers van Audi Brussels, hebben de werknemers van Formel D, een andere onderaannemer die op dezelfde site werkt, maar geen vakbondsvertegenwoordiging heeft, een sociaal plan kunnen bekomen, en dit terwijl de directie eerst geen duimbreed wou wijken. Wij vroegen Abel Gonzalez, bestendige van de Federatie van Metaalarbeiders van Brabant, ons het verloop van de onderhandelingen te vertellen.

Carte blanche

Op 1 maart 2018 volgde Najar Lahouari Manuel Castro op als voorzitter van de Federatie van Metaalarbeiders van Brabant. Hij wordt in zijn vorige functie van adjunct-secretaris-generaal van de MWB vervangen door Jean-Michel Hutsebaut, die zo de vertegenwoordiger van Brussel wordt binnen het secretariaat van Metaalarbeiders van Wallonië-Brussel. We gaven hen het woord.