Overslaan en naar de inhoud gaan

Editos

Edito


“Telewerken kan bijzonder zware gevolgen hebben voor talrijke economische sectoren.”

Edito

Het is ook niet aanvaardbaar dat de werknemers hun hele leven gevolgen lang de fysieke of psychische gevolgen van hun beroepsactiviteit ondergaan.

Edito

“Wij willen geen flauw afkooksel als 2e pensioenpijler, geen aanval op de welzijnsenveloppe en geen puinhoop zoals het universeel pensioen.

Edito

Het optisme van de wilskracht

Edito

In de komende weken viert betaald verlof zijn 83ste verjaardag. Hoewel dit op dit moment vanzelfsprekend lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat dit het resultaat is van een felle strijd van vrouwen en mannen die hebben besloten om buiten het kader van hun tijd te denken.

Edito

De vrijheid van handelen van de vakbonden is ontegenzeggelijk een van de belangrijkste verworvenheden van de arbeidswereld.

Edito

Traditioneel laat de maand maart toe de strijd voor de rechten van de vrouwen in het daglicht te stellen.

 
Edito

Flexibiliteit op de arbeidsmarkt, flexibiliteit op het werk …

Edito

Nu, in de 21e eeuw, leeft meer dan een op de vijf mensen in België in een kwetsbare situatie.

 
Edito

Het 4e Statutair Congrès van de Metaalarbeiders van het ABVV was het congres van de verandering, want voor de eerste keer in onze geschiedenis werd ons volledig politiek secretariaat vervangen.
Tijdens het congres hebben de militanten kameraad Hillal Sor verkozen tot Secretaris-Generaal. Kameraden Michaël Venturi en Jean-Michel Hutsebaut zullen de functies van Adjunct-Secretarissen-Generaal uitoefenen.